SAD / Zbog ovog pitanja Joe Biden opsovao novinara Fox Newsa

25. 01. 2022. u 07:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Američki predsjednik Joe Biden uhvaćen je u ponedjeljak kako na jednom događanju u Bijeloj kući psuje novinara Fox Newsa nakon što mu je ovaj postavio pitanje o utjecaju rasta inflacije na ovogodišnje izbore za Kongres.

To je velika prednost, više inflacije”, sarkastično je odgovorio Biden, vjerojatno nesvjestan da mu je mikrofon još uvijek uključen.

Koji glupi ku*kin sin”, dodao je.

Američke potrošačke cijene u decembru su značajno porasle, zabilježivši najveći godišnji rast inflacije u gotovo četiri desetljeća, piše Hina.

Niti sat vremena nakon incidenta, Biden je Doocyja navodno nazvao na mobitel i objasnio mu kako “ono nije bilo ništa lično”.

Biden je prije godinu dana prisegnuo uz obećanje da će zauzeti čvrst stav prema svakom i najmanjem znaku nepristojnosti među članovima svoje administracije.

“Ako ikada budete radili sa mnom i čujem da ste se prema kolegama odnosili s nepoštovanjem i nipodaštavanjem, obećavam vam da ćete istoga časa dobiti otkaz, bez ikakvih ako, i ili ali”, kazao je Biden suradnicima prilikom virtualne ceremonije prisege. “Svako ima pravo na poštovanje i dostojanstvo”, dodao je tom prilikom.

Bidenov prethodnik, republikanac Donald Trump, bio je poznat po verbalnim napadima na novinare.

Doocy dugo prati Bidena i često mu postavlja skeptična i kritička pitanja. Konzervativno naklonjen Fox News kritički se odnosi prema Bidenu i demokratima.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA