Zbog nevremena otkazano 500 letova

Radiosarajevo.ba
Zbog nevremena otkazano 500 letova

Snijeg i jak vjetar su razlog otkazivanja oko 500 letova na sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država, zbog zimske depresije u kojoj je posljednjih dana umrlo najmanje sedam osoba u zemlji, prenosi Fena.

Ukupno je 2.750 letova otkazano zbog oluje koja je pogodila regiju Meksičkog zaljeva (jug) do Velikih jezera (sjever), objavila je specijalizirana internetska stranica FlightAwarea.

U New Yorku su neki letovi kasnili zbog jakog vjetra, ali samo 66 kašnjenja je signalizirano polovinom dana na aerodromima JFK, Newark i LaGuardia.

Oluja je nastavila da napreduje i u četvrtak u nekim dijelovima Pennsylvanije, New Jersyja i državama Nove Engleske, prema javljanju nacionalne meteorološke službe.

Znak za uzbunu od poplava bio je na snazi na Long Islandu do Maine.

Vjetar je dostizao brzinu od 100 kilometara na sat u nekim mjestima New Jersyja, Delaware i Sjeverne Karoline, prema istom izvoru.

Više od 35 centimetara snijega je palo od 25. decembra u nekim dijelovima država New York i Pennsylvanija.

Guverner New Yorka Andrew Cuomo je naredio aktiviranje centra za koordinaciju operacija spašavanja. I gradonačelnik New Yorka je insistirao da osobe koje još uvijek, nakon uragana Sandy nemaju grijanja, nađu neko toplo sklonište.

Deseci aviona su bili prikovani za tlo u četvrtak na velikim aerodromima na istoku Kanade zbog zimske oluje koja će ostaviti velike nakupine snijega.

Ova oluja je u utorak uzrokovala više od tridesetak tornada u nekoliko država na jugu Sjedinjenih Američkih Država, od kojih u Texasu, Luisiani, Alabami i Mississippiju.

Prekidi električne struje u Arkansasu, Mississippiju i Texasu pogodili su oko 200.000 osoba.

Među žrtvama oluje je dvoje djece, koja su poginula kada je njihova majka izgubila kontrolu nad vozilom na klizavoj cesti u Arkansasu na dan Božića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije