Završava se istraga nakon sudara vozova u Grčkoj, porodice traže pravdu

0
Radiosarajevo.ba
Završava se istraga nakon sudara vozova u Grčkoj, porodice traže pravdu
Foto: Printscreen / Youtube / Ilustracija (na slici nije događaj iz teksta)

Dok spasioci i dalje pretražuju krhotine na mjestu najteže grčke željezničke nesreće, očekuju da će uskoro završiti spasilačku operaciju.

U sudaru vozova u utorak je poginulo najmanje 57 ljudi, a povrijeđeno ih je desetine. Katastrofalna nesreća u centralnoj Grčkoj izazvala je izljeve bijesa i proteste širom zemlje te preispitivanje sigurnosnih standarda u željezničkom sistemu. 

Šef stanice u obližnjem gradu Larissi uhapšen je zbog nesreće, za koju vlasti okrivljuju ljudsku pogrešku, ali sindikati željezničara kažu da je bila neizbježna zbog nedostatka održavanja i neispravne signalizacije. Očekuje se da se u subotu pojavi pred tužiteljem kako bi odgovarao na kaznenu prijavu za ometanje prevoza i ugrožavanje života.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Voz, koji je putovao od Atine do sjevernoga grada Soluna, bio je prepun studenata koji su se vraćali nakon dugog prazničnog vikenda.

Policija je saopćila da je identificirano 54 tijela od 56 ljudi koje je rodbina prijavila kao nestale i to gotovo svi iz DNK testova jer je sudar bio tako jak. Dosad se niko nije pojavio ko bi dao uzorak DNK za identifikaciju tijela 57. žrtve piše Jutarnji.hr. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije