Zatvorenici žele ubiti Jamesa Holmesa

Radiosarajevo.ba
Zatvorenici žele ubiti Jamesa Holmesa

Osumnjičeni za masakr na projekciji filma Batman: The Dark Knight rises, James Holmes, trenutno se nalazi u zatvoru Arapahoe u Coloradu, a od zatvorskih službenika saznalo se da Holmes u zatvoru nije pokazao ni malo žaljenja zbog zlodjela koje je počinio.

Prema riječima jednog stražara, za vrijeme provođenja do samice, gdje se sada nalazi, Holmes je pljuvao po podu i stražarima i sve vrijeme se ponašao "kao da je u filmu".

Kako pišu američki mediji, zatvorenici zatvora Arapahoe također su bijesni na Holmesa i po cijeli dan pričaj kako će ga ubiti. To je medijima izjavio zatvorenik koji je prije nekoliko dana pušten na slobodu. Wayne Medley je za NY Daily News izjavio da zatvorenici kuju plan o ubistvu Jamesa Holmesa.

Još jedan bivši zatvorenik potvrdio je da je Holmes na meti ostalih muškaraca.

"Kada bi ga pustili iz samice, vjerovatno ne bi preživio do ponedjeljka", rekao je on.

Osumnjičenog u samici stalno nadgledaju stražari, koji se brinu o tome da Holmes ne izvrši samoubistvo. On će se sutra po prvi put pojaviti pred sudom, a ako u konačnici bude osuđen, mogao bi dobiti smrtnu kaznu.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije