Ambasada Srbije u Kijevu zatvorena u martu 2022. godine

4
Radiosarajevo.ba
Ambasada Srbije u Kijevu zatvorena u martu 2022. godine
Foto: Google Maps / Ambasada Srbije u Kijevu

Tekst ažuriran 20. oktobra, u 12.55 sati, nakon analize platforme Raskrinkavanje. Izvinjavamo se i čitateljima nenamjernog "manipulisanja činjenicama", s obzirom na to da u prvobitnom tekstu nije bila navedena odrednica kada je došlo do zatvaranja Ambasade Srbije u Kijevu.

Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite sigurnosti osoblja, privremeno zatvorena još u martu 2022. godine.

"Jasno je, dakle, da je Ambasada Republike Srbije u Ukrajini zatvorena u martu 2022. godine, nešto manje od dvije sedmice nakon početka ruske agresije na Ukrajinu 24.2.2022. godine", naveli su sa plaforme Raskrinkavanje, nakon što o našem tekstu nije navedena odrednica kada se to dogodilo. 

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

Objavljena imena: Tri Šveđanina optužena zbog ubistva i pokušaja ubistva u Sarajevu

"Ambasada Republike Srbije u Ukrajini je, iz razloga zaštite bezbjednosti našeg osoblja, privremeno zatvorena, a osoblje tog diplomatsko-konzularnog predstavništva nastaviće da, do sticanja uslova za povratak, posao obavlja iz Beograda.

Za sve državljane Srbije koji se i dalje nalaze u Ukrajini pomoć će i u predstojećem periodu biti dostupna non-stop, a mogu se obratiti na brojeve telefona (+381-11) 3068-888 i (+381-11) 3068-884, ili mogu pisati na i-mejl adresu consul@mfa.rs.

Rusi ćute, Ukrajinci otkrili: Iz koje zemlje su došli napadači na vojnike u Belgorodu?

Rusi ćute, Ukrajinci otkrili: Iz koje zemlje su došli napadači na vojnike u Belgorodu?

Za svu pomoć i saradnju na raspolaganju su im i ambasade Republike Srbije u zemljama koje se graniče sa Ukrajinom.

Podsjećamo da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije još 13. februara preporučilo građanima Republike Srbije koji borave u Ukrajini da razmotre mogućnost privremenog napuštanja teritorije te države, a onima koji su nameravali da putuju u Ukrajinu preporučeno je da odlože putovanje", navodi se u saopćenju.

Cijelu vijest i detalje o ovome možete pročitati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije