Zaplijenjeno 12 tona hašiša na ribarskom brodu

Radiosarajevo.ba
Zaplijenjeno 12 tona hašiša na ribarskom brodu

Španska granična služba javlja da su španski i francuski policijski timovi 14. februara izveli zajedničku akciju u kojoj su pronašli 12 tona hašiša na turskom ribarskom brodu Berk Kaptan u vodama Almerije u Sredozemnom moru, javlja Anadolu Agency.

U saopštenju se navodi da su u akciji uhapšena četiri člana posade broda na kojem je, sakriveno u 480 paketa pšenice, pronađeno 12 tona biljke hašiš. Brod je usidren u luci u Almeriji.

Španska i francuska policija dojavu o sumnjivom brodu dobila je još 11. februara i od tada su ga radarima i helikopterima pratili u vodama Sredozemlja u blizini grada Melilla.

Španski graničari javljaju da je od juna prošle godine ovo ukupno šesto presretanje brodova koji transportuju drogu Sredozemnim morem, što vjerovatno ukazuje na otkrivanje novog kanala trgovine drogom.

Francuske, španske i italijanske policijske službe su u proteklom periodu zaplijenile više od 50 tona opijata.

Pretpostavlja se da se spomenuta droga na brodove ukrcava na obalama Sjeverne Afrike, a potom prevozi ka evropskoj obali.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije