Zamjenik britanskog premijera Dominic Raab podnio ostavku

0
FENA
Zamjenik britanskog premijera Dominic Raab podnio ostavku
Foto: EPA-EFE / Dominic Raab

Zamjenik britanskog premijera i ministar pravosuđa Dominic Raab podnio je ostavku u petak, nakon nezavisne istrage službenih pritužbi o zlostavljanju.

U pismu premijeru Rishiju Sunaku objavljenom na Twitteru, Raab je naveo da je istraga postavila opasan presedan, ali da će on i dalje podržavati vladu.

"Pozvao sam istražni tim i obavezao se da ću podnijeti ostavku, ako se utvrdi bilo kakvo zlostavljanje. Vjerujem da je važno održati svoju riječ", piše Raab.

Promovirana knjiga 'O tome se govori' prof. Fikreta Karčića: Dio intelektualne ostavštine mislioca

Promovirana knjiga 'O tome se govori' prof. Fikreta Karčića: Dio intelektualne ostavštine mislioca

On je, međutim, dodao:

"Postavljanjem tako niskog praga za maltretiranje, ova je istraga postavila opasan presedan. Podstaknut će lažne pritužbe protiv ministara i imat će zastrašujući učinak na one koji pokreću promjene u ime naše vlade - i na kraju britanskih građana", piše Dominic Raab.

U višemjesečnoj istrazi o Raabovom ponašanju saslušani su dokazi više vladinih zvaničnika o pritužbama na maltretiranje u tri različita ministarstva.

Raabova ostavka znači da je i treći visoki ministar napustio vladu zbog ličnog ponašanja otkako je Sunak ušao u Downing Street u oktobru, obećavajući vladu poštenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije