Zadnje informacije iz Ukrajine: "Počela je bitka za Donbas"

1
Radiosarajevo.ba
Zadnje informacije iz Ukrajine: "Počela je bitka za Donbas"
Foto: EPA / Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

"Bitka za Donbas je počela", poručio je prije nekih pola sata Illia Ponomarenko, novinar iz Kijeva.

Njegov komentar uslijedio je nakon upozorenja drugih visokih dužnosnika da je Rusija danas započela svoj dugoočekivani napad na istočnu regiju.

Ukrajinski predsjednik Volodomir Zelenski rekao je da je "značajan dio" ruske vojske sada fokusiran na preuzimanje kontrole nad istočnom Ukrajinom.

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

Sarajevo izgubilo velikog humanistu: Preminuo Taip Fidani, drago lice iz Bosne

U video obraćanju u kojem je obećao da će nastaviti borbu uprkos eskalaciji, rekao je da su ruske trupe započele bitku za Donbas, "za koju su se dugo pripremale".

"Bez obzira koliko ruskih vojnika bude tamo otjerano, mi ćemo se boriti. Mi ćemo se braniti. Radićemo to svaki dan", poručio je Zelenski.

Oleksij Danilov, sekretar Službe za štampu Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu Ukrajine, ranije je izvijestio da je "aktivna faza ruske ofanzive počela gotovo duž cijele linije fronta" misleći na regije Donjeck, Lugansk i Harkov, dodajući da su "okupatori pokušao da probije našu odbranu.”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije