WHO kaže da je izgubio komunikaciju sa svojim kontaktima u bolnici Al Shifa u Gazi

0
Radiosarajevo.ba
WHO kaže da je izgubio komunikaciju sa svojim kontaktima u bolnici Al Shifa u Gazi
Foto: AA / Ispred bolnice Al-Shifa u Gazi

Svjetska zdravstvena organizacija saopćila je u subotu da je izgubila komunikaciju sa svojim kontaktima u bolnici Al Shifa u sjevernoj Gazi i izrazila "ozbiljnu zabrinutost" za sigurnost svih koji su ondje zarobljeni zbog borbi, pozivajući na trenutni prekid vatre .

Glasnogovornik ministarstva zdravstva Gaze rekao je da su operacije u bolničkom kompleksu Al Shifa, najvećem u palestinskoj enklavi, obustavljene u subotu nakon što je ostalo bez goriva.

WHO je rekao da je "ozbiljno zabrinut za sigurnost zdravstvenih radnika, stotine bolesnih i povrijeđenih pacijenata, uključujući bebe na aparatima za održavanje života i raseljene osobe koje su ostale u bolnici".

Užas u SAD: Dvije žene pronađene mrtve, policija traga za nestalom bebom

Užas u SAD: Dvije žene pronađene mrtve, policija traga za nestalom bebom

Ponovili su i svoj poziv na trenutni prekid vatre u Gazi.

Glasnogovornik izraelske vojske Daniel Hagari rekao je da će vojska u nedjelju evakuirati novorođenčad iz bolnice Al Shifa u Gazi.

"Osoblje bolnice Al Shifa tražilo je da sutra pomognemo bebama na odjelu pedijatrije da dospiju u sigurniju bolnicu. Omogućit ćemo potrebnu pomoć", rekao je Hagari na konferenciji za medije.

Izraelska nevladina udruga Liječnici za ljudska prava-Izrael izvijestila je u subotu da su "dvije prerano rođene bebe umrle" jer je zbog nestašica goriva onemogućen nastavak neonatalne skrbi u Al Shifi, najvećoj bolnici u opkoljenom Pojasu Gaze.

Na portalu Radiosarajevo.ba iz minuta u minutu sva aktuelna dešavanja iz Pojasa Gaze, Palestine i Izraela možete pratiti na linku OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije