Wagnerovi plaćenici i Bjelorusija održavaju vojne vježbe blizu granice s Poljskom

1
Radiosarajevo.ba
Wagnerovi plaćenici i Bjelorusija održavaju vojne vježbe blizu granice s Poljskom
Foto: Atalayar.com / Wagner grupa

Plaćenici iz ruske grupe Wagner pomoći će u obuci bjeloruskih specijalnih snaga tokom vježbi na vojnom poligonu u blizini granice s Poljskom članicom NATO-a, saopćilo je u četvrtak bjelorusko ministarstvo odbrane.

Čelik Wagnera Jevgenij Prigožin prikazan je u video snimku u srijedu kako pozdravlja svoje borce u Bjelorusiji, govoreći im da za sada više neće učestvovati u ratu u Ukrajini, ali im naređuje da skupe snagu za Afriku.

"Oružane snage Bjelorusije nastavljaju zajedničku obuku sa borcima Wagner PMC (Privatna vojna četa)", saopćilo je bjelorusko ministarstvo odbrane.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Tokom sedmice, jedinice snaga za specijalne operacije skupa s predstavnicima čete odradit će zadatke borbene obuke na vojnom poligonu Brest.

Poljska je ovog mjeseca saopćila da će poslati 500 policajaca da pojačaju sigurnost na granici s Bjelorusijom kako bi se izborili sa sve većim brojem migranata koji prelaze granicu, kao i sa svim potencijalnim prijetnjama nakon što se Wagnerovi plaćenici presele u Bjelorusiju, prenosi Jutarnji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije