Vučić otvoreno: Došao sam u Rusiju da tražim pomoć od Putina za Srbiju

Radiosarajevo.ba
Vučić otvoreno: Došao sam u Rusiju da tražim pomoć od Putina za Srbiju
Foto: Sputnjik / Aleksandar Vučić i Vladimir Putin
Situacija na Balkanu je ozbiljna, imamo ozbiljne političke probleme, izjavio je danas u Moskvi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, naglasivši da je došao da od predsjednika Rusiije Vladimira Putina traži podršku za Srbiju.

"Došao sam da tražim podršku za Srbiju, konkretnu političku podršku za Srbiju. Verujem da ćemo je od predsednika (Vladimira) Putina dobiti, kao što smo je imali u prethodnom periodu", kazao je Vučić upitan da li će od Putina tražiti konkretnu podršku kada je riječ o dešavanjima na Kosovu.

Prema njegovim riječima, postoje značajni problemi u regionu.

"Situacija u našem regionu je vrlo složena. Potrebno je meriti svaku reč i politički potez. U trenucima kada ekonomski napredujemo i možemo da budemo zadovoljni ekonomskim progresom, imamo značajne političke probleme u regionu i, rekao bih, mnogo je toga što nije sasvim sigurno kakav ishod može da bude, ukoliko bi došlo do bilo kakvog narušavanja stabilnosti i mira", rekao je Vučić.

On je komentarisao i referendum u Makedoniji, istakavši da je očekivao više razumevanja iz svijeta za rezultat referenduma. Istovremeno, zamolio je Evropsku uniju i NATO da pokažu više poštovanja prema "malim narodima" i da pokušaju da razumiju šta se dešava.

Vučić se sastaje sa Putinom u Kremlju sutra, 2. oktobra.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije