Voz iskočio iz šina: Više od 90 poginulih, 150 povrijeđenih putnika...

Anadolija
Voz iskočio iz šina: Više od 90 poginulih, 150 povrijeđenih putnika...
Najmanje 90 osoba je poginulo, a više od 150 je povrijeđeno u željezničkoj nesreći koja se dogodila u sjevernoj indijskoj pokrajini Uttar Pradesh.

Nesreća se dogodila oko tri sata po lokalnom vremenu u mjestu Pukhtayan kod grada Kanapur. Zbog do sada nepoznatih razloga, 14 vagona putničkog voza iskočilo je iz šina, a riječ je o vozu na redovnoj puničkoj liniji Patna – Indore.

Brojne spasilačke ekipe i nadležne službe su na terenu i pokrenuta je istraga o uzrocima nesreće.

Šef lokalne policijske uprave Daljeet Chaudhary saopćio je da akcija spašavanja unesrećenih putnika i dalje traje i da se pretpostavlja da još uvijek nisu svi putnici izvučeni iz voza.

Chaudhary je kazao da spasilačke ekipe još nisu došle do najdevastiranijih vagona, pa se strahuje da bi bilans stradalih mogao znatno porasti.

Preživjeli putnici tvrde da se voz kretao normalnom brzinom, a potom naglo zakočio, a da su se vagoni potom počeli sudarati. Premijer Indije Narendra Modi izrazio je sućut porodicama stradalih u nesreći i kazao kako ne postoje riječi kojima bi se opisala tuga koju osjeća.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije