Voz iskočio iz šina u Indiji: Poginule 24 osobe

Radiosarajevo.ba
Voz iskočio iz šina u Indiji: Poginule 24 osobe

Najmanje 24 osobe su poginule, a 25 povrijeđeno u željezničkoj nesreći koja se kasno sinoć dogodila u regiji Madhya Pradesh u centralnoj Indiji, javlja Anadolu Agency (AA).

Putnički voz Kamayani Expres iskočio je iz šina kada je prelazio preko mosta na rijeci Machak u gradu Harda. Nekoliko minuta kasnije iz suprotnog pravca iz Mumbaija je naišao drugi putnički voz Janata Expres, koji je također iskočio iz šina na istom mostu.

Šest vagona Kamayani Expresa i četiri vagona Janata Expresa su se prevrnula, a stradale su 24, dok je povrijeđeno 25 osoba.

Među povrijeđenima je i nekoliko životno ugroženih.

Zvaničnici indijskih željeznica saopćili su da je do nesreće došlo zbog velikih kiša koje su nanijele šljunak na šine kod mosta.

Spasilačke ekipe su do sada spasile više od 300 putnika iz oba voza, a dijelovi vagona su i dalje pod muljem i akcija potrage za putnicima i dalje traje.

Indijski resorni ministar Sures Prabhu saopćio je da je pokrenuta istraga o uzrocima nesreće.

I indijski premijer Narendra Modi je na Twitteru potvrdio vijest o nesrećama i izrazio sućut ožalošćenim porodicama stradalih putnika.

 
Indijske željeznice dnevno prevoze oko 23 miliona putnika. U željezničkim nesrećama u proteklih pet godina u Indiji je poginulo 1.220 osoba. Vlasti najavljuju ulaganje 137 miliona dolara u obnovu željezničke mreže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije