Volodimir Zelenski: "Tri civila su krenula u trgovinu, poginuli su u ruskom granatiranju"

0
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski: "Tri civila su krenula u trgovinu, poginuli su u ruskom granatiranju"
Foto: EPA / Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski

U ruskom granatiranju u subotu poginula su tri civila u južnom ukrajinskom gradu Hersonu, rekao je predsjednik Volodimir Zelenski, osudivši "brutalne terorističke napade" promoskovskih jedinica.

Ukrajina je u novembru ponovno osvojila Herson, gotovo osam mjeseci poslije okupacije ruskih snaga koje su ga zauzele ubrzo nakon početka invazije.

Područje je sada pod gotovo stalnim bombardiranjem ruskih snaga koje se nalaze s druge strane rijeke Dnjepra. Još je jedna osoba poginula u istočnoj regiji Donjeck, rekli su regionalni dužnosnici. Zelenski je rekao da su tri osobe koje su ubijene u Hersonu krenule u trgovinu kupiti namirnice.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Želio bih podržati sve naše gradove i zajednice koje su podvrgnute brutalnim terorističkim napadima. Zla država koristi razno oružje da uništi život i ne ostavi ništa ljudsko iza sebe. Ruševine, krhotine, rupe od granata u zemlji autoportret su Rusije", rekao je u redovnom večernjem videoobraćanju.

Regionalni guverner Hersona Oleksandr Prokudin rekao je da su tri osobe, uključujući i stariju ženu, ranjene tokom napada na grad.

Pavlo Kirilenko, regionalni guverner Donjecka, rekao je da je jedna osoba ubijena, a najmanje tri civila su ranjena u Kostjantinivki nakon što su Rusi u nekoliko navrata granatirali grad. U regiji Donjeck su se odvile neke od najtežih bitaka otkad je Rusija poslala vojsku u Ukrajinu 24. februara prošle godine, prenosi Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije