Volodimir Zelenski otpustio još zvaničnika: Otkrio i zbog čega

0
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski otpustio još zvaničnika: Otkrio i zbog čega
Foto: EPA - EFE / Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski otpustio je dugogodišnjeg savjetnika i nekoliko savjetnika u subotu u nastavku restrukturiranja dok je Rusija izvršila nove napade tokom noći.

Zelenski je smijenio glavnog savjetnika Serhiya Shefira sa njegove pozicije prvog asistenta, gdje je služio od 2019. godine. Ukrajinski predsjednik također je otpustio tri savjetnika i dva predstavnika predsjednika koji nadgledaju volonterske aktivnosti i prava vojnika.

Ovo je dio restruktuiranja u kabinetu ukrajinskog predsjednika koje traje već nekoliko mjeseci. To uključuje i smjenu Oleksiya Danilova, koji je služio kao sekretar Nacionalnog vijeća za sigurnost i odbranu, te Valerija Zaluzhnog kao šefa oružanih snaga 8. februara. Zaluzhnyi je ovog mjeseca imenovan za ukrajinskog ambasadora u Ujedinjenom Kraljevstvu, piše AP

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

Europska noć: Bayer Leverkusen nastavio 'po starom', Olympiacos šokirao Aston Villu u Engleskoj

U objašnjenju, tokom večernjeg obraćanja građanima Ukrajine, Zelenski se zahvalio svojim bivšim saradnicima i pružio kratko objašnjenje.

"Nastavljamo da ponovo pokrećemo naše državne institucije. Činimo kabinet funkcionalnijim", rekao je Zelenski. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije