Volodimir Zelenski o pobuni Wagnera: 'Slabost Rusije je očigledna'

2
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski o pobuni Wagnera: 'Slabost Rusije je očigledna'
Foto: Facebook / Volodimir Zelenski

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski oglasio se povodom oružane pobune grupe Wagner protiv vlasti u Rusiji. 

Zelenski je na svom Twitter profilu objavio: "Svi koji izaberu put zla uništavaju sami sebe. To su oni koji šalju kolone vojnika da unište živote u drugoj zemlji, a ne mogu ih zaustaviti da pobjegnu i izdaju kada se život odupre.

To su oni koji teroriziraju s raketama i kada im se sruše, ponižavaju se primajući Shahed bespilotne letjelice. To su oni koji preziru ljude i guraju stotine hiljada u rat, da bi se na kraju sami zakopali u moskovskom regionu od onih koje su sami naoružali.

Marija Šerifović najavila koncert u Sarajevu: Nakon šest godina ponovo u Zetri

Marija Šerifović najavila koncert u Sarajevu: Nakon šest godina ponovo u Zetri

Rusija je dugo koristila propagandu da prikrije svoju slabost i glupost svoje vlade. A sada je toliko haosa da nijedna laž ne može sakriti istinu. I sve to je jedna osoba, koja iznova i iznova zastrašuje godinom 1917., iako nije sposobna za ništa drugo osim toga.

Slabost Rusije je očigledna. Potpuna slabost. I što duže Rusija zadržava svoje trupe i plaćenike na našem teritoriju, to će više haosa, boli i problema imati za sebe kasnije. To je također očigledno. Ukrajina je sposobna zaštititi Europu od širenja ruske zlobe i haosa." 

Podsjetimo, u ranim jutarnjim satima u subotu, 24. juna, došlo je do oružane pobune grupe Wagner, pod vodstvom Jevgenija Prigožina, protiv Vladimira Putina i vlasti u Rusiji.

Više o ovome čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije