Volodimir Zelenski negirao odgovornost za napad u Moskvi: 'Nešto se dešava u Rusiji'

2
Radiosarajevo.ba
Volodimir Zelenski negirao odgovornost za napad u Moskvi: 'Nešto se dešava u Rusiji'
Foto: Twitter / Napad dronovima na Kremlj

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se povodom napada na Kremlj, za kojeg je optužila Ukrajinu, te je negirao da je njegova vojska bila uključena u ovaj incident. 

U izjavi, ured ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog kategorički je negirao odgovornost za ovaj napad. Kako je rečeno, Ukrajina izvodi vojne operacije isključivo na vlastitoj teritoriji. 

Međutim, drugi dio ove zvanične izjave podigao je prašinu u svjetskoj javnosti. Naime, rečeno je moguće kako je ovaj čin djelo unutrašnjeg otpora protiv predsjednika Rusije Vladimira Putina

Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

Tragedija u Sarajevu: U nesreći poginulo 2-godišnje dijete, uhapšen vozač Mercedesa (34)

"Skok aktivnosti neidentifikovanih bespilotnih letjelica u blizini Kremlja ili energentskih mogućnosti moguć je pokazatelj gerilskih djelovanja unutrašnjih snaga otpora Putinu. Dron se može kupiti u svakoj prodavnici elektronskih uređaja. 

Očigledno je da se nešto dešava u Rusiji. Može se vidjeti kako Putinov klan gubi snagu u ovoj zemlji", navodi se u saopštenju ukrajinskog predsjednika. 

Podsjetimo, rano jutros, 3. maja, došlo je do napada na Kremlj.

Izveden je s dva drona, a Rusija je odmah za to optužila Ukrajinu, te je rečeno kako je pokušan atentat na Vladimira Putina, piše Yahoo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije