Vojnik (18) pucao iz automatske puške po vojnom poligonu u Japanu, ima poginulih

1
Hina
Vojnik (18) pucao iz automatske puške po vojnom poligonu u Japanu, ima poginulih
Foto: Kyodo News / Pucnjava u Japanu na vojnom poligonu

Dvije osobe su ubijene nakon što je mladi vojnik otvorio vatru iz automatske puške na vojnom poligonu u Japanu. Treća osoba je teško povrijeđena tokom incidenta u središnjem Japanu, obavijestili su lokalni mediji.

Japanska novinska agencija Kyodo objavila je, pozivajući se na policiju, da je 18-godišnji vojnik koji je pucao iz automatske puške priznao zločin. Nema informacija o njegovom motivu, a u incidentu nije ozlijeđen nijedan civil, javlja Kyodo.

Javna televizija NHK, pozivajući se na ministarstvo odbrane, obavijestila je da je uhapšen 18-godišnji pripadnik oružanih snaga. Žrtve su prevezene u bolnicu, a dvije su preminule od povreda, objavio je NHK.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Glavni tajnik kabineta Hirokazu Matsuno rekao je da se incident dogodio oko 09.00 sati ujutro na streljani u gradu Hinu, u središnjoj prefekturi Gifu, a ispaljeno je osam hitaca.

Među žrtvama su muškarac u 50-ima i dvojica u 20-ima, navodi NHK. Pucnjave su iznimno rijetke u Japanu, gdje je posjedovanje oružja strogo regulirano i svatko ko ga želi imati mora proći kroz rigorozan postupak provjere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije