Voditelj BBC-a priznao zlostavljanje djevojčica

Radiosarajevo.ba
Voditelj BBC-a priznao zlostavljanje djevojčica


Dugogodišnji voditelj britanskog BBC-a i nosilac Ordena Britanskog kraljevstva za 2012. Stuart Hall priznao je krivicu po 14 tačaka optužnice za zalostavljanje djevojčica, najmlađe od devet godina.

Hall (83) je prošlog mjeseca, u Kraljevskom sudu u gradu Cheshire, priznao da se nepristojno ophodio prema 13 djevojčica u periodu 1967-1985, ali je to zvanično objelodanjeno tek danas, pošto je saopšteno da su ukinute sve restrikcije na objavljivanje, javio je BBC.

Optuženi vremešni voditelj pušten je uz kauciju da se brani sa slobode do suđenja koje počinje 17. juna, a njegov advokat je rekao da se Hall izvinio svojim žrtvama i da je "svjestan da je njegova sramota potpuna".

U 80-tim godinama prošlog vijeka Hall je zlostavljao devetogodišnju djevojčicu tako što je stavljao svoje ruke u njenu odjeću. Takođe je poljubio 13-godišnju djevojčicu u usta, pošto joj je rekao: "ljudi moraju da pokažu zahvalnost na drugačije načine".

Drugom prilikom, u sedamdesetih godina prošlog vijeka, voditelj sportskog programa BBC je pipao grudi jedne djevojčice, uzrasta 16 - 17 godina.

Hall je optužen za ova tri slučaja istog dana kada je uhapšen 5. decembra prošle godine.

Ovaj voditelj bio je zaštitni glas BBC-jeve emisije Radio 5 uživo, u okviru koje je pola vijeka prenosio fudbalske utakmice i nagrađen Ordenom Britanskog kraljevstva za 2012. godine.

Hall je, također, pisao kolumnu za Radio Times magazin sve do hapšenja prošle godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije