VIDEO: Bijeg pljačkaša nakita iz Londona

Radiosarajevo.ba
VIDEO: Bijeg pljačkaša nakita iz Londona

Snimak s mobitela pokazuje bijeg dvojice pljačkaša koji su iz draguljarnice Graff u Londonu odnijeli nakit u vrijednosti od 40 miliona funti. Mediji su ovu pljačku već proglasili najvećom i najspektakularnijom u britanskoj historiji.

Policija je izvijestila kako su dvoje elegantno odjevenih pljačkaša prošli pokraj zaštitara i uz prijetnju pištoljem ukrali vrijedne stvari. U samo nekoliko minuta iz draguljarnice su ukrali 43 vrijedna predmeta među kojima su naušnice, narukvice, ogrlice i satovi. Po odlasku iz draguljarnice, kao taokinju su poveli jednu zaposlenicu, a na ulici su za znak upozorenja ispalili hitac u pod.

Pljačkaši su 30-ih godina u sivim odijelima

Paniku građana Londona i bijeg pljačkaša na snimci je zabilježio jedan od slučajnih prolaznika. U dobro smišljenoj akciji bijega, pljačkaši su u plavom BMW-u napustili londonsku New Bond Street te su se zaputili u Dover Street gdje su ispalili još jedan upozoravajući hitac.

Po nekim informacijama, BMW su lopovi zamijenili srebrnim Mercedesom u kojemu su se dovezli do Farm Streeta. Na tome mjestu su izašli iz Mercedesa i svoj bijeg nastavili u crnom automobilu za koji se sumnja da bi mogao biti Ford Galaxy ili VW Sharan. Obojica sumnjivaca stari su oko 30 godina, a tijekom pljačke na sebi su imali siva odijela.

http://www.youtube.com/watch?v=cpAJ8Dnn3z0

index.hr/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najnovije