Vatrogasac u ruševinama na Floridi našao tijelo svoje kćerke

0
Radiosarajevo.ba
Vatrogasac u ruševinama na Floridi našao tijelo svoje kćerke
Twitter / Vatrogasci u trenutku izvlačenja tijela iz ruševina

Sedmogodišnja kćerka vatrogasca iz Miamija jedna je od novih žrtava pronađenih među ruševinama zgrade koja se prošle sedmice srušila na Floridi.

Broj mrtvih se tako povećao na 22, a 126 osoba još uvijek se vode kao nestale.

Vatrogasac Enrique Arango bio je prisutan kada je tijelo njegove sedmogodišnje kćeri, Stelle Cattarossi, jučer izvučeno iz ruševina; sedam dana nakon kolapsa nebodera Champlain South Tower.

Prijatelji obitelji napisali su na društvenim mrežama da je djevojčica pronađena kako spava zajedno s majkom Gracielom, iako vlasti za sada nisu službeno potvrdile je li pronađeno i tijelo majke, piše Daily Mail.

Stellin otac bio je dio spasilačkog tima koji je pronašao djevojčicu te prisutan kada je njeno tijelo pronađeno. Bio je na terenu s bratom.

"Kada smo mu rekli da smo blizu mjesta gdje bi mogla biti njegova voljena kći, tada je stao rame uz rame s drugim kolegama vatrogascima. Izvukli smo njeno tijelo i pružili mu priliku da se oprosti", rekao je Ignatius Carroll, voditelj vatrogasne spasilačke službe u Miamiju.

Jedan od spasioca, koji je želio ostati anoniman, kazao je kako je otac preko tijela kćeri prebacio jaknu i na kolica stavio malu američku zastavu.

Malena Stella živjela je u stanu 501 s porodicom. Spavala je u istoj sobi kao i majka. U drugoj sobi bili su njeni baka i djed Graciela i Gino Cattarossi. U stanu je bila i teta Andrea koja je došla u posjetu iz Argentine. Za sada nema službenih informacija o tome jesu li pronađena ostali članovi porodice koji su za vrijeme nesreće bili u stanu 501.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije