Vanredno stanje u SAD-u: Zatvorene škole, više hiljada letova otkazano

Fena
Vanredno stanje u SAD-u: Zatvorene škole, više hiljada letova otkazano
Snježna oluja "Stela" pogodila je sjeveroistok SAD-a, gdje je više hiljada letova otkazano i škole zatvorene, ali je oluja bila slabija nego što su meteorolozi prvobitno predviđali.

U New Yorku, New Jarsiju, Pennsylvaniji i Virginiji uvedeno je vanredno stanje, prenosi Reuters.

Prema prvobitnim prognozama, očekivalo se da bi snježni pokrivač u dijelovima New Yorka mogao da iznosi oko 60 centimetara, a udari vjetra oko 95 kilometara po satu.

Američka Nacionalna meteorološka služba, međutim, revidirala je ranije prognoze o količini snježnih padavina koje su se očekivale u gradu New Yorku, navodi AFP.

Provobitno upozorenje zbog nadolazeće mećave, koje je stupilo na snagu u ponoć, otkazano je za taj grad i zamijenjeno drugim kojim se samo prognoziraju snježne padavine.

"Možemo vidjeti 10 do 15 centimetara snijega u većini grada New Yorka, možda jedva preko 15 centimetara u sjevernim dijelovima grada", rekla je meteorolog Džo Polina (Joe Pollina) za AFP.

Zbog najave snježne oluje njemačka kancelarka Angela Merkel odložila je posjetu Washingtonu, gdje je danas trebalo da se sastane s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom, prenosi Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije