Uznemirujući video podijelio internet: Da li je policija brutalna ili...

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući video podijelio internet: Da li je policija brutalna ili...
Brojni mediji, društvene mreže, forumi... objavili su jučer uznemirujući snimak koji je „slučajni prolaznik“ snimio mobitelom.

Na videu se vidi kako više policajaca kalifornijske El Centro policije palicama, nogama i rukama udara čovjeka koji leži na podu, dok ga napada i policijski pas. Muškarac se ne odupire hapšenju, već vrišti i moli ih da prestanu.

Čovjek koji leži na podu je Elizardo Saenz, višestruki kriminalac. Policiji je bježao u ukradenom autu, zamalo je udario ženu koja je vozila bebu u kolicima, a policija ga je sustigla na parkingu.

I dok dobar dio korisnika interneta podržava policajce u napadu na kriminalca, uz povike "tako im i treba", drugi dio osuđuje ih zbog, kako navode, „neviđene brutalnosti“ te dodaju da je zakon jasan – policija nema pravo na ovakvu aktivnost i smije napadati samo u slučaju samoodbrane i uspostavljanja kontrole.

Pogledajte video – pišite nam u komentarima šta vi mislite, da li su policajci pretjerali ili...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije