Uznemirujući snimci izraelskih napada na bolnicu: Jedna osoba ubijena, veliki broj ranjenih

0
Anadolija
Uznemirujući snimci izraelskih napada na bolnicu: Jedna osoba ubijena, veliki broj ranjenih
FOTO: AA / Nastavljeni napadi na Gazu

Najmanje jedna osoba je ubijena, a veliki broj je ranjenih u napadu koji je vojska za genocid optuženog Izraela izvela na bolnicu Nasser u gradu Khan Younisu u okupiranom Pojasu Gaze.

U vijestima službene palestinske novinske agencije WAFA navedeno je da je jedan Palestinac ubijen, a nekoliko njih ranjeno u napadu izraelskih snaga na odjel ortopedije bolnice Nasser u Khan Younisu.

Navedeno je da su izraelske snage nasilno izbacile neke ljekare i medicinare, kao i jedan dio raseljenih Palestinaca iz bolnice Nasser.

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Važno upozorenje: U ovom dijelu BiH očekuje se grad

Tražili su od njih da idu u Rafah, ali su na putu priveli desetine Palestinaca.

Bolnica Nasser je pod opsadom izraelskih snaga već 25 dana.

[twitter]https://twitter.com/norabf/status/1757945999908352337/video/1[/twitter]

Po tužbi za genocid koju je pokrenula Južnoafrička Republika, Međunarodni sud pravde je 26. januara presudio da se Izrael mora suzdržati od bilo kakvih radnji povezanih s ubijanjem, napadima i uništavanjem stanovnika Pojasa Gaze i poduzeti sve mjere da spriječi genocid.

U napadima za genocid optuženog Izraela na Pojas Gaze od 7. oktobra ubijeno je 28.576 Palestinaca, dok je broj povrijeđenih 68.291.

[twitter]https://twitter.com/PalestineXcom/status/1757928973948817735/video/1[/twitter]

Prema podacima Ujedinjenih nacija zbog izraelske ofanzive je 85 posto stanovništva Pojasa Gaze interno raseljeno i suočeno s akutnom nestašicom hrane, čiste vode i lijekova, dok je 60 posto infrastrukture enklave oštećeno ili uništeno.​​

[twitter]https://twitter.com/RamAbdu/status/1758001362640519677/video/1[/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije