Uznemirujući snimak ubistva u sudnici: Da li je policija prekoračila ovlasti

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak ubistva u sudnici: Da li je policija prekoračila ovlasti
Suočene s brojnim kritikama i optužbama američke vlasti objavile su snimak dramatičnih događaja u sudnici u Utahu prije četiri godine.

U glavnoj ulozi je optuženik po imenu Silae Angilau, pripadnik 17-člane bande, kojem je suđeno za iznudu, oružane pljačke i napade.

U jednom trenutku Angilau ustaje, uzima hemijsku olovku od svog advokata i zalijeće se ka stolici na kojoj sjedio svjedok, inače član bande.

Policajac u sudnici brzo je reagirao i sa četiri hica usmrtio Silae Angilaua. Advokat porodice pokojnika smatra da je policajac panično reagirao i nije morao pribjeći nasilju. 

Prema njegovim riječima, optuženi je već bio na podu nakon prvog pucnja, a potom je dobio još tri metka. Pored toga, advokat smatra da je sudnica bila puna policijskih službenika koji su mogli zaustaviti 25-godišnjeg Silaea.

Nakon što je naložio javno objavljivanje snimka tragičnih događaja, okružni sudija John Dowdell odbacio je tvrdnju porodice Angilau da su vlasti, koristeći oružje, prekoračile ovlasti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije