Uznemirujući snimak: Tigar napao djevojčicu u shopping centru

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Tigar napao djevojčicu u shopping centru
Na sjeverozapadu Saudijske Arabije, u gradu Sakaki, snimljen je uznemirujući videu u kojem se vidi kako tigar napada malu djevojčicu.

Tigra, koji je bio na povocu, vodio je čovjek  i vidi se kako je nekoliko djece pobjeglo od tigra, ali jedna djevojčica suviše se približila i tigar se okrenuo i napao je.

Tamošnji mediji javljaju da je čovjek koji je vodio tigra uspio spasiti djevojčicu.

Dio medija javlja da se sve dešavalo u jednom marketu, u shopping centru, no Al Arabiya tvrdi da se sve desilo u jednom zoo vrtu, dok je trajala predstava za posjetitelje.

Djevojčica nije teško povrijeđena.

Gulf Daily News navodi kako je otac djevojčice podnio tužbu protiv „krotitelja“ tigra.

Šokantni video uznemirio je brojne korisnike interneta koji podsjećaju da je tigar DIVLJA životinja i da se ta činjenica i njegova priroda, bez obzira na svo njegovo prilagođavanje životu s ljudima, nikad ne smiju zanemariti.

Ovakvi napadi česti su u ovoj regiji, u kojoj je raširen trend držanja velikih divljih životinja kao ljubicama.

U martu, čovjek u Kuvajtu preminuo je nakon što ga je napao lav „ljubimac“. Lav je ubijen poslije. Također, prije dvije godine isto u Kuvajtu, lav „ljubimac“ ubio je ženu koja je bila zadužena za čišćenje vile njegovog vlasnika.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije