Uznemirujući snimak: Lavica napala četvorogodišnju djevojčicu u cirkusu

Radiosarajevo.ba
Uznemirujući snimak: Lavica napala četvorogodišnju djevojčicu u cirkusu
Foto: East2West News / Strašno...

U ruskoj regiji Krasnodar, u selu Uspenskoye, desila se stravična nesreća kada je lavica napala četvorogodišnju djevojčicu Kseniju u cirkusu i teško je povrijedila.

Na uznemirujućem snimku koji je objavljen, vidi se kako krotitelj životinja pokušava natjerati životinju da legne, a ona u jednom trenutku skače, probija zaštitnu ogradu, uvlači djevojčicu u ring i napada je. 

Djevojčica je zadobila teške tjelesne povrede lica, glave i prsa, a, iako više nije životno ugrožena, ljekari su rekli da će joj ostati teški ožiljci.

Valentina Pavlova, koja je bila dio ljekarskog tima koji je spasio život djevojčici, kaže da ju je lavica ujela za glavu, a prsa je uhvatila kandžama.

Djevojčica je, navode lokalni mediji, mahala malom zastavicom i u jednom trenutku ju je majka spustila blizu zaštitne ograde, a lavica ju je napala iako je bila na uzici.

Nije poznato šta se dogodilo sa životinjom, a Edgar Zapashny, čelnik državnog ruskog cirkusa, kazao je kako su krivi i krotitelji, ali i majka djevojčice: "Vjerujem da su krivi vlasnik i krotitelj u cirkusu, ali i odrasla osoba koja je došla s djetetom i u toku ovakve tačke pustila dijete da priđe zaštitnoj ogradi."

Upozoravamo vas da je snimak izrazito uznemirujući:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije