... / Uznemirujući snimak iz SAD: Djeca se našla između naoružanog napadača i žrtve

19. 06. 2021. u 13:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 342

Desetogodišnja djevojčica i njen mlađi brat (5) skoro su upucani kada je njihov posjet trgovini sa slatkišima postao jezivi pogled na eskalirajuće nasilje u New Yorku, o čemu svjedoči uznemirujući snimak, koji je objavio FOX 5 

Najmanje desetak hitaca ispalio je napadač u crnom dok je pokušavao ubiti drugog muškarca, koji je, tokom bijega, oborio djecu na ulicu i, u jednom trenutku, činilo se, pokušao se sakriti iza njih.

Srećom, niti jedno dijete nije pogođeno, a u jednom trenutku vidimo i herojski čin djevojčice koja tijelom želi spasiti svog brata.

Napadač je pobjegao na skuteru.

Žrtva je upucana tri puta, jednom u leđa i jednom u svaku nogu. Čovjek je odveden u bolnicu Bronx Libanon, gdje je bio na operaciji u petak navečer. Očekuje se kako će preživjeti, kazali su izvori.

I dok su lokalni stanovnici kritizirali krvoproliće u četvrti - gdje su se incidenti s oružjem više nego udvostručili ove godine u poređenju s istim periodom 2020. godine prijatelj - obitelji djece kažu kako se rođaci nadaju prikupljanju novca kako bi se traumatizirana djeca njihovi roditelji mogli liječiti i normalno nastaviti sa životom.

"Ovo je previše. Kako je neko ovo mogao učiniti...kao da je bez srca", rekla je je žena koja živi u tom naselju.

"U ovom se susjedstvu događa puno loših stvari", dodala je Nilda Hock, 75-godišnja žena koja živi u blizini mjesta napada.

Upozoravamo da je snimak izrazito uznemirujući:


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA