! / Uznemirujući detalji užasa u Berlinu: Poznato zašto je učitelj ubio porodicu pa sebe

07. 12. 2021. u 15:56:00 Fena

Shares: 0

Muškarac je ubio suprugu i troje djece nakon čega je izvršio samoubistvo zbog lažnog certifikata o vakcinaciji i straha da će mu djeca biti oduzeta nakon što je otkrivena njegova krivotvorina, saopćio je njemački tužilac u utorak.

Policija je pronašla dvije odrasle osobe, 40-ih godina, i troje djece u dobi od četiri, osam i deset godina koji su podlegli ranama od vatrenog oružja u porodičnom domu u Koenigs Wusterhausenu južno od Berlina u subotu.

U oproštajnoj poruci koju je pronašla policija, muškarac je naveo da je krivotvorio certifikat o vakcinaciji za suprugu.

Njen poslodavac je to saznao, što je izazvalo strah bračnog para da će biti uhapšen i da će im biti oduzeta djeca, izjavio je tužilac Gernot Bantleon za Reuters.

Policajci su pozvani u kuću nakon dojave svjedoka koji su primjetili beživotna tijela u kući, saopćili su policija i tužioci u subotu.

Policija je u subotu u kući u Senzigu oko 20 kilometara od Berlina pronašla mrtve roditelje i tri djevojčice. Roditelji su bili stari 40 godina, a radili su kao nastavnici.

Otac Devid R. (40), njegova žena Linda R.(40) i kćerke stare 10, osam i četiri godine su imali ubodne rane i rane od vatrenog oružja.

Susjedi su u šoku budući da je riječ o malom mjestu u kojem se svi poznaju: "Porodica je bila jako aktivna u zajednici, djeca su bila super. Svi su voljeli život. Ovo što se dogodilo niko ne može da razumije", kazali su susjedi ranije za njemački Bild.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (6)