Rusija: Pijani vozač skrivio nesreću sa smrtnim ishodom, ali žalio BMW

Radiosarajevo.ba
Rusija: Pijani vozač skrivio nesreću sa smrtnim ishodom, ali žalio BMW
Foto: Gazeta.ru / Lada Vesta u kojoj je poginuo vozač
U ruskom gradu Čeljabinsku jučer se desila stravična saobraćajna nesreća koju je skrivio pijani vozač. Sve su zabilježile sigurnosne kamere.

Crni BMW X6 je velikom brzinom ušao u raskrsnicu i udario u Ladu Vestu i Škodu Octaviju, a potom se odbio u Volgu.

Udes je bio koban za 37-godišnjeg vozača Lade. Dmitrij Volkov, otac dvoje djece, poginuo je na mjestu nesreće, dok su povrijeđeni vozač Škode i putnik u Volgi.

Vinovnik nesreće, 23-godišnji vozač BMW-a, nije ozbiljnije povrijeđen, a medicinski pregled pokazao je da je bio pijan za volanom.  Prema riječima očevidaca, na mjestu nesreće nije pitao za osobe koje su stradale, nego je izrazio žaljenje zbog "štete na svom crossoveru".

Ruski mediji pišu da je vinovnik nesreće Nikita Nikitin, koji je zbog ogorčenih reakcija javnosti izbrisao svoju stranicu u društvenoj mreži VKontakte.

Uhapšen je i suočava se s kaznom zatvora od dvije do sedam godina zbog vožnje u alkoholoziranom stanju koja je za posljedicu imala smrt jedne osobe. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije