Uznemirujuće: Objavljen snimak jučerašnjeg ubistva Putinovog kritičara

Radiosarajevo.ba
Uznemirujuće: Objavljen snimak jučerašnjeg ubistva Putinovog kritičara
/ Anadolija/printscreen
U centru Kijeva jučer je ubijen bivši zastupnik ruskog parlamenta Denis Voronenkov koji je izbjegao u Ukrajinu. Danas se na društvenim mrežama pojavio uznemirujući snimak ubistva.

Na snimku se može vidjeti da su Voronenkov i njegov tjelohranitelj hodali zajedno kada im je s leđa prišao ubica i pucao u političara. Tjelohranitelj je ispalio nekoliko metaka u atentatora koji je također preminuo.

Predsjednik Ukrajine Petro Porošenko je kazao kako je riječ o terorističkom činu iza kojeg stoji ruski obavještajni servis.

S druge strane, glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov je kazao kako su apsurdne izjave ukrajinskih zvaničnika koji optužuju Rusiju za ubistvo u Kijevu.

Voronenkov je u novembru prošle godine napustio Moskvu, odrekao se ruskog državljanstva i dobio je ukrajinsko, sve zbog kritika na račun ruskog predsjednika Vladimira Putina. U više navrata izjavio je da strahuje za svoju sigurnost.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije