Uzbuna na Jadranu: Ajkula blizu obale, zabranjeno kupanje

Radiosarajevo.ba
Uzbuna na Jadranu: Ajkula blizu obale, zabranjeno kupanje
Na plaži u italijanskom gradu Trstu podignuta je uzbuna - crvene zastave su u zraku, a spasioci se kreću plažom sa zviždaljkama.

Naime, u blizini obale uočen je morski pas kojeg su prvo opazili supružnici Ezio Di Francesco i Nella Esposito, koji su u Trst došli na ljetovanje.

Supružnici su u moru primijetili nešto neobično dok su se sunčali na plaži.

"Najprije smo vidjeli crni obris odmah ispod površine, a zatim se pojavila i karakteristična peraja. Izronio je na manje od 20 metara od plaže, a po našoj procjeni bio je dug između metar i po i dva metra", ispričali su supružnici za Il Piccolo.

I lokalni ribar Alessandro Cralli uočio je morskog psa plivajući nadomak obale kada ga je opazio na nekoliko metara od sebe. Iako ga nije vidio na površini, i ribar je uvjeren da se radi baš o morskom psu.

O ovom slučaju obaviješteni su djelatnici Obalne straže i Lučke kapetanije koji su odmah izašli na mjesto događaja. Brod Obalne straže je potom patrolirao u blizini mjesta na kojem je morski pas viđen. Usprkos pozivima spasilaca s plaže i naredbama posade broda, neki kupači su ostali u moru.

"Kupačica srednje dobi nije uopće željela izaći, unatoč svim upozorenjima i objašnjenjima. Čak je vikala da je to smiješno, a dok sam bio okrenut leđima, iza mene je jedan dečko skočio u more kao da se to njega uopće ne tiče", ispričao je spasilac Luis Petracci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije