Užasne scene u Al-Shifi, 450 pacijenata evakuirano: "Morali su mahati bijelom maramicom"

2
Radiosarajevo.ba
Užasne scene u Al-Shifi, 450 pacijenata evakuirano: "Morali su mahati bijelom maramicom"
Foto: Printscreen / Al Shifa bolnica, 18. novembar 2023.

Izraelske snage dale su ljekarima, pacijentima i raseljenim osobama u bolnici al-Shifa u Gazi sat vremena da evakuišu kompleks.

Mounir al-Barsh, doktor u bolnici al-Shifa, dao je svoj opis onoga što se dogodilo kada je izraelska vojska naredila evakuaciju u roku od sat vremena.

Izraelska vojska pozvala je na evakuaciju upozoravajući da svi oni koji odlaze moraju mahati bijelom maramicom i hodati u jednom redu.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

"Vojnici su ih ponižavali duž cijelog puta", rekao je al-Barsh.

Oko 450 pacijenata je evakuirano, dok je oko 120 pacijenata ostalo jer se ne mogu kretati. Kako bi im pomogli, ostali su direktor bolnice, još četiri doktora i manja grupa medicinskih sestara. Obećano im je da će delegacija UN-a biti poslana da se pobrine za one koji su ostali, objasnio je al-Barsh.

[twitter]https://twitter.com/smtpale/status/1725803621009236320[/twitter]

"Mnogi su pacijenti stavljeni u invalidska kolica ili na pokretne krevete. Članovi porodica bili su prisiljeni sami nositi svoju ranjenu djecu ili roditelje. Ovo su užasne, neviđene scene", rekao je doktor za Al Jazeeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije