Užasna tragedija: U zemljotresima poginulo 195 osoba sa istog univerziteta

0
Radiosarajevo.ba
Užasna tragedija: U zemljotresima poginulo 195 osoba sa istog univerziteta
Foto: Prtscr/Twitter / Srušena zgrada univerziteta u Hatayu

Uprava Mustafa Kemal univerziteta iz turske provincije Hatay najavila je izgradnju spomenika u znak sjećanja na univerzitetsko osoblje i studente koji su izgubili život u smrtonosnim zemljotresima.

Uprava je saopštila da je u razornim zemljotresima život izgubilo ukupno 195 ljudi iz Hatay Mustafa Kemal univerziteta, uključujući 105 studenata, 35 akademika i 55 drugih zaposlenika

Popis imena akademskog osoblja i osoblja objavljen je uz bilješku: "Uvijek ćemo se sjećati onih koje smo izgubili."

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Pogledajte stravične prizore tornada u Kini: Najmanje pet poginulih i 33 povrijeđenih

Naveli su kako nisu ranije objavljivali imena poginulih u zemljotresima iz 6. februara jer su prvo željeli obaviti nužne potvrde i izbjeći produbljivanje trauma u zajednici.

Ističući da je univerzitet jedna od institucija koja je pretrpjela najveći gubitak života u regiji, u saopštenju se navodi da će na kampusu biti izgrađen spomenik u znak sjećanja na žrtve zemljotresa, prenosi Hurriyet Daily News.

"Osigurat ćemo da se imena onih koje smo izgubili čuvaju na našem kampusu spomenikom koji ćemo izgraditi na našem univerzitetu. Izražavamo sućut našoj naciji", navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, u zemljotresu magnitude 6,4 koji je pogodio Hatay 20. februara, smještajni objekti u dijelu kampusa su uništeni, a srušen je i jedan dio zgrade Arhitektonskog fakulteta univerziteta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije