Užas u safari parku: Porodicu s djecom napao čopor geparda

Radiosarajevo.ba
Užas u safari parku: Porodicu s djecom napao čopor geparda
Porodica je u safari parku u Holandiji izašla iz svoga automobila fotografirati čopor geparda.

Nakon nekoliko minuta, bili su okruženi životinjama spremnima za napad. U medijima su se pojavile šokantne snimke na kojima skupina geparda lovi porodicu s malom djecom u safari parku.

Video su snimili posjetitelji Beekse Bergen parka u Holandiji koji su iz sigurnosti vlastitog automobila promatrali prilično uzbudljiv prizor ispred sebe.

Muškarac je otvorio prednja vrata automobila nekoliko metara od mjesta na kojem su se izležavali gepardi i počeo fotografirati. Iz automobila je izašla i žena koja je odložila stvari u gepek automobila.

Ubrzo su ušlu u svoj automobil i odvezli se malo dalje.

U jednom trenutku gepard naglo ustaje i počne trčati prema njima. Za njim je krenuo i drugi. Kada su shvatili što se događa, počeli su trčati prema automobilu.

Čopor ih je okružio sa svih strana pripremajući se za napad. Incident je potvrdio upravitelj parka Niels de Wildt, kazavši da je 'porodica imala nevjerovatnu sreću', piše britanski The Sun.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije