Užas na Tajlandu: Mladoženja otišao sa svadbe, vratio se sa pištoljem i napravio pokolj

0
Radiosarajevo.ba
Užas na Tajlandu: Mladoženja otišao sa svadbe, vratio se sa pištoljem i napravio pokolj
Foto: X.com / Strašan zločin na Tajlandu

Parasportaš i bivši vojnik iz Tajlanda, Chaturong Suksuk (29), ubio je svoju nevjestu i još troje ljudi prije nego što je počinio samoubistvo na dan svog vjenčanja, objavila je policija za BBC.

Chaturong i Kanchana Pachunthuek (44) vjenčali su se u subotu, 25. novembra, na sjeveroistoku Tajlanda, a nakon što je mladoženja naglo napustio svadbu, vratio se s pištoljem i pucao u svoju suprugu, njenu 62-godišnju majku i 38-godišnju sestru. Zalutali metci pogodili su i dvoje gostiju, od kojih je jedna osoba preminula.

Policija je navela da je Chaturong bio "prilično pijan", ali motiv pucnjave i dalje nije poznat. Tajlandski mediji izvještavaju da se par svađao tokom proslave, dok policija tvrdi da su to još uvijek nagađanja i da očekuju zatvaranje slučaja "uskoro". Tamošnji mediji također navode da se Chaturong osjećao nesigurno zbog razlike u godinama između njega i Kanchane.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Par je zajedno živio tri godine prije braka, a Chaturong je bio uspješan parasportaš, osvojivši prošle godine srebrnu medalju u plivanju na Asean Para Games u Indoneziji. Izgubio je desnu nogu dok je bio na dužnosti u paravojnim pješačkim snagama koje patroliraju granicama Tajlanda.

Iako su masovne pucnjave rijetke, posjedovanje oružja je uobičajeno u Tajlandu. Prošli mjesec tri su osobe ubijene u pucnjavi u luksuznom trgovačkom centru u Bangkoku. Također, prošlog oktobra bivši policajac ubio je 37 djece u napadu oružjem i nožem u vrtiću na sjeveroistoku Tajlanda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije