Utješio dječaka s autizmom prvi dan škole pa rasplakao cijeli svijet

Radiosarajevo.ba
Utješio dječaka s autizmom prvi dan škole pa rasplakao cijeli svijet
Printscreen / Utješio dječaka s autizmom prvi dan škole pa rasplakao cijeli svijet

Roditelji pokušavaju naučiti svoju djecu da budu ljubazni i suosjećaju s drugima, ali na kraju je na njima da donose dobre odluke kad je u pitanju njihova interakcija s drugim ljudima.

Jednoj majci je to pošlo za rukom. Christian Moore (8) nedavno je pokazao koliko je dobar kad se prvi dan škole sprijateljio s dječakom koji pati od autizma.

Prvi dan škole je velika stvar i može biti 'malo previše' za svako dijete. Za Connora Critesa (8) koji kreće u drugi razred osnovne škole u Kansasu, prvi školski dan je doista bio 'malo previše' pa je počeo plakati. 

Tada ga je Christian primio za ruku da mu bude prijatelj i pomogne da se osjeća bolje. Christianova mama je snimila tu slatku sliku i objavila je na Facebooku zajedno s pričom. Courtney Coko Moore je u objavi na Facebooku napisala da je ponosna na svog sina, piše 24sata.

Njezina je objava postala viralan hit, a zatim su se u komentarima javile i Connorova majka i baka kako bi podijelile koliko im je gesta značila. Connorova majka April je objasnila da njezin sin ima autizam i da često brine hoće li ga maltretirati jer je drugačiji, ali se zbog Christianove geste manje boji za sina.

"To je sve što mogu tražiti, da netko bude takav. Tako sam sretna što iz svega toga proizlazi nešto toliko pozitivno, da je moj sin stekao prijatelja, nadam se za cijeli život", rekla je April, a njena objava je rasplakala mnoge na brojnim društvenim mrežama. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije