Uragan Ida ojačao brže nego što se očekivalo: Ide brzinom od 215 km/h

0
Radiosarajevo.ba
Uragan Ida ojačao brže nego što se očekivalo: Ide brzinom od 215 km/h
PrtScr / Uragan Ida

Uragan Ida, koji se jutros udaljavao od kubanske obale, približava se Louisiani, koju bi trebao pogoditi krajem nedjelje snagom "velikog i krajnje opasnog uragana".

Očekuje se da će uragan Ida danas udariti u obalu Louisiane, pri čemu bi uragan "ekstremno opasne" četvrte kategorije mogao poplaviti dobar dio priobalnog područja Louisiane, čije se bolnice bore s porastom hospitaliziranih zbog COVID-a.

Uragan je ojačao brže no što su dužnosnici predvidjeli jučer, dok se stanovnici područja uz Meksički zaljev pripremaju za evakuaciju, a poduzeća za privremena zatvaranja.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Južna Louisiana se još oporavlja od posljedica prošlogodišnjeg uragana Laura. Ta savezna država ima, u posljednjih sedam dana, treću najveću incidenciju zaraženih COVID-om na 100 hiljada ljudi.

Do ranog jutra Ida je rapidno ojačala i postala je uragan četvrte kategorije na Saffir-Simpsonovoj skali od pet kategorija, objavio je Nacionalni centar za uragane (NHC).

Ida se nalazila oko 160 kilometara južno od ušća rijeke Mississippi, a nosi ju vjetar od 215 kilometara na sat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije