Ukrali vino vrijedno 1,7 miliona eura: Nesuđena Miss Meksika ide u zatvor na četiri godine

0
Radiosarajevo.ba
Ukrali vino vrijedno 1,7 miliona eura: Nesuđena Miss Meksika ide u zatvor na četiri godine
Foto: Printscreen / Priscila Guevara

Bivša meksička misica Priscila Guevara, kao i njen partner Constantínu Dumitru, državljaninu Rumunjske i Nizozemske, osuđeni su na četiri godine zatvora nakon krađe 45 boca vina.

Njih dvoje su u oktobru 2021. godine, obišli vinski podrum nakon večere u restoranu Atrio, u sklopu hotela. Međutim užas i panika su uslijedile naredno jutro kada je osoblje restorana primijetilo da je par napustio hotel sa 45 boca vina ukupne vrijednosti oko 1,7 miliona eura.

Sud u gradu Caceresu osudio je ženu na četiri godine zatvora, a njezinog 'partnera u zločinu' na četiri i pol.

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Oglasio se Emir Suljagić nakon govora Davida Camerona

Također im je naređeno da isplate odštetu osiguravateljima u vrijednosti od preko 750.000 eura, stoji u priopćenju suda.

Žena, koja se natjecala na izboru ljepote u svojoj domovini, sama se prijavila u hotel, a kasnije joj se pridružio njezin 47-godišnji sudionik.

Oko 2 sata ujutro, Guevara je naručila salatu u svoju sobu, te je na taj način omela jedinog člana noćnog osoblja. Na ovaj način njen sudionik uspio je da uzmje elektronski ključ s recepcije.

"Sud u Caceresu smatra da su dva sudionika dugo planirali ovu krađu, te da su prije čina posjetili hotel minimalno tri puta" navodi se u presudi, prenosi španski El Pais.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije