Ukrali 133 tone piletine, prijeti im 20 godina robije?

0
Radiosarajevo.ba
Ukrali 133 tone piletine, prijeti im 20 godina robije?
Foto: N.G./Radiosarajevo.ba / Kupovina / Namirnice

Kuba je optužila 30 ljudi za krađu 133 tone piletine i prodaju mesa na ulici u rijetkoj velikoj pljački u vrijeme nestašice hrane u ovoj zemlji.

Iz državnog objekta u prijestonici Havani, lopovi su odnijeli meso spakovano u 1.660 kutija, a prihod od prodaje su iskoristili za kupovinu frižidera, laptopova, televizora i klima uređaja, javila je kubanska državna televizija.

Piletina je bila namijenjena za kubanski sistem sledovanja, koji je uveden poslije revolucije Fidela Castra 1959. godine kako bi se za sve osigurale subvencionisane osnovne namirnice, piše NY Post.

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Pomozi.ba pokrenuo apel: Selma (13) treba našu pomoć

Mnogi subvencionisani proizvodi stižu do stanovništva danima, sedmicama ili čak mjesecima kasnije nego što je predviđeno, ostavljajući ljude koji zarađuju prosječnu platu od 4.209 pezosa mjesečno, što je oko 14 dolara po neformalnom kursu, da traže druge načine da sastave kraj sa krajem.

Vlasti nisu navele kada se krađa piletine dogodila, ali su napomenule da se to vjerovatno desilo između ponoći i dva sata ujutru, kada su otkrili fluktuacije u temperaturi hladnjače. Video nadzor je snimio kamione koji prevoze meso sa lokacije.

Među optuženim za krađu su šefovi smjena i radnici u IT sektoru u fabrici, kao i osiguranje i osobe koje nisu direktno povezane sa kompanijom.

Ako budu proglašeni krivima, osumnjičenima prijeti i do 20 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije