Ukrajinci tvrde: U protunapadu smo kod Kijeva

0
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci tvrde: U protunapadu smo kod Kijeva
Foto: Jutarnji list / Infografika borbi u Ukrajini

Ukrajinska vojska krenula je u protunapad protiv ruskih snaga kod Kijeva, prenose ukrajinski mediji citirajući Vadima Denišenka, savjetnika ministra unutarnjih poslova.

"Noć je bila teška, ali generalno možemo reći da su ukrajinske snage izvele protunapad kod Kijeva", izjavio je Vadim Denišenko.

"Na zapadnoj periferiji grada mogu se čuti topničke bitke. Još nema detaljnijih informacija", dodao je.

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Denis Bećirović: "Strateški interes je da se u BiH osigura potpuna sloboda medija"

Britansko ministarstvo odbrane nešto je kasnije objavilo kako su ruske trupe ostvarile mali napredak u posljednjih sedam dana, a zabilježen je i pad ruske aktivnosti u zraku.

Podsjetimo, Turska će danas biti domaćin ministrima vanjskih poslova Rusije i Ukrajine na njihovom prvom sastanku otkad je počela ruska invazija na Ukrajinu.

Sergeja Lavrova i njegovog kolegu Dmitra Kulebu dočekat će turski ministar vanjskih poslova Mevlut Cavusoglu u Antaliji, ljetovalištu popularnom među ruskim turistima. I Lavrov i Kuleba u srijedu su već došli u Tursku.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan, koji ojačava napore medijacije od početka krize, ocijenio je u srijedu da "Turska može istovremeno razgovarati i s Ukrajinom i s Rusijom".

"Radimo na tome da se izbjegne da se kriza pretvori u tragediju", naglasio je Erdogan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije