Ukrajinci tvrde da su ubili još jednog važnog ruskog generala

11
Radiosarajevo.ba
 Ukrajinci tvrde da su ubili još jednog važnog ruskog generala
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Ukrajinske snage su objavile u srijedu kako su ubile četvrtog ruskog generala Olega Mitjaeva, komandanta 150. motorizirane streljačke divizije ruske vojske.

Mitjaev je navodno ubijen u utorak tokom napada na grad Mariupolj, rekao je ukrajinski savjetnik u ministarstvu unutarnjih poslova Anton Herašenko, koji je u Telegram grupi objavio fotografiju na kojoj je, tvrdi, tijelo ubijenog generala.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je tokom sinoćnjeg obraćanja rekao da je ubijen još jedna ruski general, no nije imenovao koji.

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Američka ambasada u BiH: "Za krizu je prije svih kriv Milorad Dodik"

Podsjetimo, danas je 21. dan ruske invazije na Ukrajinu.

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da stajališta Ukrajine i Rusije u mirovnim pregovorima zvuče realnije, ali je potrebno više vremena.

"Sastanci se nastavljaju i, informiran sam, pozicije tokom pregovora već zvuče realnije. No još je potrebno vremena da odluke budu u interesu Ukrajine", rekao je Zelenski u obraćanju videosnimkom objavljenom rano u srijedu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije