Ukrajinci otkrili koji je sljedeći grad na meti ruske vojske: "Plan je da..."

0
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci otkrili koji je sljedeći grad na meti ruske vojske: "Plan je da..."
Foto: AA / Barikade u Kijevu

Rusija povećava resurse kako bi "opkolila" grad Dnjepar u centralnoj Ukrajini, rekao je Oleksij Danilov, sekretar ukrajinskog Vijeća za nacionalnu sigurnost i odbranu, u objavi na Facebooku u nedjelju.

"Komanda ruskih okupacionih snaga pomera fokus na jug, pokušavajući da Ukrajini oduzme pristup Crnom i Azovskom moru, što će, po njihovom mišljenju, stvoriti uslove za ekonomsko suzbijanje ukrajinskog otpora", navodi se u Danilovljevom postu. 

"Neprijatelj ne odustaje od nade da će zauzeti Kijev i povećava resurse da opkoli Dnjepar", nastavlja se, dodajući da je plan Rusije bio da "opkoli glavne gradove, obeskrvi ukrajinske oružane snage i stvori situaciju humanitarne katastrofe za civile".

Održan tradicionalni Vaskršnji koncert u Domu Oružanih snaga BiH

Održan tradicionalni Vaskršnji koncert u Domu Oružanih snaga BiH

Danas bi se trebali nastaviti pregovori između Ukrajine i Rusije.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marija Zaharova potvrdila je da će 10. marta uz posredstvo Turske u Antaliji biti održan susret šefova diplomatija Rusije i Ukrajine Sergeja Lavrova i Dmitrija Kulebe.

Josep Borrell, visoki predstavnik EU-a za vanjsku politiku, izjavio je kako se svijet mora pripremiti za dolazak pet miliona izbjeglica iz Ukrajine.

Mapa teritorija Ukrajine pod kontrolom Rusije - undefined

Foto: CNN: Mapa teritorija Ukrajine pod kontrolom Rusije

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije