Ukrajina: Traže da NATO organizuje Eurosong 2017. na Krimu

Radiosarajevo.ba
Ukrajina: Traže da NATO organizuje Eurosong 2017. na Krimu
/ Vladimir Vjatrovič (desno) Facebook
Pobjede Ukrajine na Eurosongu izazvala je dosta prašine širom Europe, pri čemu važnu ulogu ima politički aspekt glasanja. Svoj doprinos ovakvom razmišljanju daju i pojedini ukrajinski političari.

Tako su Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka i predsjednica stranke 'Otadžbina', te Mustafa Najim, predstavnik krimskih Tatara i zamjenik predsjednika Vrhovne Rade, zatražili da NATO organizuje Eurosong 2017. u Sevastopolju na Krimu!

Njihovom zahtjevu pridružio se i Vladimir Vjatrovič, direktor Instituta za nacionalno sjećanje Ukrajine, koji traži da NATO odmah počne pripreme za naredni Eurosong na Krimu.

Po mišljenju ukrajinskih političara, postoje historijski i praktični razlozi da naredno takmičenje bude održano u Sevastopolju jer Jamala, pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, vodi porijeklo s Krima, a tema njene pjesme je Staljinov progon Tatara s ovog poluotoka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije