Festivali / Ukrajina: Traže da NATO organizuje Eurosong 2017. na Krimu

16. 05. 2016. u 12:05:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Pobjede Ukrajine na Eurosongu izazvala je dosta prašine širom Europe, pri čemu važnu ulogu ima politički aspekt glasanja. Svoj doprinos ovakvom razmišljanju daju i pojedini ukrajinski političari.

Tako su Julija Timošenko, bivša ukrajinska premijerka i predsjednica stranke 'Otadžbina', te Mustafa Najim, predstavnik krimskih Tatara i zamjenik predsjednika Vrhovne Rade, zatražili da NATO organizuje Eurosong 2017. u Sevastopolju na Krimu!

Njihovom zahtjevu pridružio se i Vladimir Vjatrovič, direktor Instituta za nacionalno sjećanje Ukrajine, koji traži da NATO odmah počne pripreme za naredni Eurosong na Krimu.

Po mišljenju ukrajinskih političara, postoje historijski i praktični razlozi da naredno takmičenje bude održano u Sevastopolju jer Jamala, pobjednica ovogodišnjeg Eurosonga, vodi porijeklo s Krima, a tema njene pjesme je Staljinov progon Tatara s ovog poluotoka.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA