Ukrajinci: Spasili smo lane čija majka je stradala od ruske mine

2
Radiosarajevo.ba
Ukrajinci: Spasili smo lane čija majka je stradala od ruske mine
Foto: Twitter/Defence of Ukraine / Ukrajinci spasili lane

Ukrajinska vojska objavila je fotografiju laneta čiju majku je, tvrde, ubila ruska mina.

Iscrpljenom lanetu su pomoć pružili doktori ukrajinske Teritorijalne odbrane, objavilo je ukrajinsko Ministarstvo obrane.

Lane je primjećeno i spašeno dok su pripadnici Teritorijalne odbrane patrolirali u šumi u oblasti Herson.

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Ukrajinci čine sve kako bi spasili životinje od početka ruske invazije na njihovu zemlju. Tako je u martu objavljeno da su dva lava i dva tigra prebačena u Nizozemsku. Tada je rečeno da je tigrica u teškom stanju jer je pothranjena i da se ne zna hoće li preživjeti.

Poznata je i priča o ubistvu Anastasiije Yalanskayje i još dvoje veterinara. Oni su, početkom invazije, dostavljali hranu u lokalni azil za pse u Buchi, oko 30 kilometara od Kijeva kada su Rusi gađali njihov automobil. Inače, Anastasiia je bila humanitarna djelatnica koja nije željela napustiti Ukrajinu i umjesto toga pružila je ruku spasilačkim centrima koji se brinu za životinje.

U aprilu je zološki vrt iz Harkiva objavio vijest da su dva njihova uposlenika, koja su ostala hraniti životinje tokom ruske invazije, ubijena.

Zoološki vrt Feldman Ecopark objavio je da su ih ustrijelili ruski vojnici. Nije jasno kad se to dogodilo, ali dva zaposlenika nestala su još u martu. Pronađeni su zabarikadirani u sobi, objavio je zoološki vrt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije