Ukrajina: Pijani vozač tenka pregazio osmogodišnju djevojčicu i pokušao pobjeći

Radiosarajevo.ba
Ukrajina: Pijani vozač tenka pregazio osmogodišnju djevojčicu i pokušao pobjeći

Osmogodišnja djevojčica poginula je u gradu Konstantinovska na sjeveru Ukrajine nakon što je tenk ukrajinske vojske izgubio kontrolu i pokosio nekoliko ljudi, javlja ruski državni medij RT.

Pogibija djevojčice izazvala je pravi bunt lokalnog stanovništva do te mjere da je policija dobila dozvolu koristiti vatreno oružje protiv građana koji su protestirali. U nesreći su ozlijeđeni jedna mlađa žena i njezina beba, no srećom niko ozbiljnije. 

"Troje pješaka je palo pod oklopno vozilo, djevojčica stara osam godina je poginula, a žena i beba su prebačene u bolnicu", saopćilo je ukrajinsko Ministarstvo unutarnjih poslova u ponedjeljak navečer. 

Grad Konstantinovska nalazi se u regiji Donbasa, sjeverno od Donjecka. Lokalno je stanovništvo uvjereno da je vozač tenka bio pijan u trenutku kada je naletio na pješake. Nakon nesreće nije se zaustavio već je nastavio dalje, bježeći s mjesta zločina. 

To je dodatno razbjesnilo građane koji su potom kamenjem napali vozila vojske i policije, a ispred lokalne škole organizirali su protest tražeći predaju vojnika koji su odgovorni za incident,

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije