Ukrajina o stravičnom snimku s ratišta: 'Rusija je gora od ISIS-a '

1
Radiosarajevo.ba
Ukrajina o stravičnom snimku s ratišta: 'Rusija je gora od ISIS-a '
Foto: EPA - EFE / Volodimir Zelenski

Ukrajinski zvaničnici reagovali je na video koji pokazuje kako ruske snage odrubljuju glavu ukrajinskom vojniku, te je rečeno kako je Rusija gora od ISIS-a. 

Na društvenim mrežama je podijeljen uznemirujući video koji pokazuje ruske vojnike kako odrubljuju glavu zarobljenom Ukrajincu. 

Ova objava je pokrenula lavinu reakcija, a brzo je uslijedio komentar ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. On je rekao: "Postoji nešto što niko ne može ignorisati - kako lagano ove zvijeri ubijaju." 

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Je li otvoren put za imenovanje Marina Vukoje u Ustavni sud BiH?

Još je dodao kako oni ništa neće zaboraviti, te da postoji pravna odgovornost za sve. 

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dimitro Kuleba bio je još izričitiji, te je rekao kako je Rusija gora od ISIS-a, terorističke organizacije koja je postala poznata po videima gdje su zarobljenicima odrubljivane glave. 

On je još dodao kako je apsurdno da je Rusija presjedavajuća u Vijeću sigurnosti Ujedinjenih Nacija, te da ih UN mora držati odgovornim za ove zločine. 

Nije poznato da li je zarobljenik prije odrubljivanja bio živ. Bilo je pitanja o samom snimku, ali se po obilježljima vojnika potvrdilo da je riječ o autetičnom videu, piše Al Jazeera

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije