Ukrajina napala Krim dronovima: Objavljene najnovije procjene zapadnih obavještajaca

3
Radiosarajevo.ba
Ukrajina napala Krim dronovima: Objavljene najnovije procjene zapadnih obavještajaca
Foto: PrtScr / RSE / Jedan od napada na Krimu

Rusija je jučer navečer izvijestila o novim napadima ukrajinskih bespilotnih letjelica, samo dan nakon što su izbile eksplozije u blizini vojnih baza na područjima pod kontrolom Rusije u Ukrajini i u samoj Rusiji.

Prema najnovijoj procjeni zapadnih obavještajaca, napadi su onesposobili čak polovinu zračnih snaga Crnomorske flote, piše Reuters.

Ruske novinske agencije RIA i Tass su priopćile, pozivajući se na lokalnog dužnosnika na Krimu, da su se jučer navečer aktivirale ruske protuzračne snage u blizini luke Jevpatorije na zapadu Krima.

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Matematički genije: Gimnazijalac iz BiH riješio matematički problem star 58 godina!

Na videosnimci koju je objavila ruska internetska stranica vidi se kako objekt koji nalikuje na projektil zemlja-zrak pogađa metu.

Tass je citirao lokalnog dužnosnika koji je rekao da su ruske protuzračne snage oborile šest ukrajinskih dronova koji su krenuli u napad na Novu Kahovku, istočno od grada Hersona.

Ukrajina kaže da je ponovno zauzimanje Hersona jedan od njenih glavnih prioriteta.

Dužnosnik na Krimu je kazao da je tamošnja obrana oborila i neodređeni broj dronova iznad Sevastopolja.

"Ukrajinske oružane snage priuštile su Rusima nevjerojatnu večer", rekao je Serhij Klan, član regionalnog vijeća Hersona, koje su raspustile ruske okupacijske snage.

Noć prije na Krimu je zabilježeno više eksplozija, uključujući one u blizini Sevastopolja, sjedišta ruske Crnomorske flote. Dva sela u Rusiji su evakuirana nakon eksplozija skladišta streljiva u pokrajini Belgorod, više od 100 km od teritorija pod kontrolom ukrajinskih snaga.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije