Ukrajina izvršila noćne napade na Rusiju: Gori postrojenje, pogođena i jedna od najvećih rafinerija

1
Radiosarajevo.ba
Ukrajina izvršila noćne napade na Rusiju: Gori postrojenje, pogođena i jedna od najvećih rafinerija
Foto: X.com / Napad na ruske gradove

Ukrajinska bespilotna letjelica ispustila je četiri eksplozivne naprave u ruskoj regiji Belgorod, prekinuvši opskrbu strujom u nekoliko stambenih naselja, saopćio je regionalni guverner Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"Ukrajinske oružane snage napale su područje Belgoroda korištenjem bespilotne letjelice koja je izbacila četiri eksplozivne naprave. Nema prijavljenih žrtava, ali su oštećeni električni vodovi", naveo je Gladkov, prenosi ruska državna novinska agencija Tass.

"Sedam stambenih naselja ostalo je bez opskrbe električnom energijom, a to su naselja Jasnije Zori, Čeremosnoje, Ustinka, Lozovoje, Rovensk, Petrovka i Solovjovka", nastavio je. Napomenuo je kako su hitne službe započele s radom na otklanjanju posljedica čim su dobile odobrenje ruskog ministarstva odbrane. 

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ambasador BiH se oglasio povodom odluke Švedske da bude kosponzor nacrta rezolucije o genocidu

Ukrajina je izvela i napad dronom na postrojenje za gorivo i energiju u ruskoj Orelskoj oblasti, izjavio je guverner regije u središnjoj Rusiji. Potvrdio je kako su se ostaci drona srušili na kompleks. 

"Nije bilo žrtava", napisao je guverner Kličkov na Telegramu. Ruska državna novinska agencija RIA Novosti citirala je službe za hitne slučajeve prema kojima je jedan spremnik bio u plamenu kao posljedica napada.

Dronovima je napadnuta i Lukoilova rafinerija u gradu Kstovo u Nižnjenovgorodskoj oblasti. Riječ je o jednoj od pet najvećih rafinerija u Rusiji. Opskrbljuje središnje i sjeverozapadne dijelove Rusije visokokvalitetnim gorivom. 

Ura.ru piše kako je dron izravno pogodio postrojenje za preradu nafte, nakon čega je izbio požar. Nije bilo žrtava u napadu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije