Uhapšeni pa protjerani: Fudbaleri iz BiH igrali nacrno u nižerazrednom klubu

Radiosarajevo.ba
Uhapšeni pa protjerani: Fudbaleri iz BiH igrali nacrno u nižerazrednom klubu
/ Elvir Hamzić (u sredini), jedan od deportovanih fudbalera iz BiH (tagblatt)
Policija švicarskog Kantona St.Gallen uhapsila petoricu fudbalera nižerazrednog kluba St.Margrethen. Oni su već osuđeni i deportovani iz Švicarske.

Radi se o trojici Bosanaca i dvojici Brazilaca, starosti između 20 i 28 godina, stoji u saopštenju javnog tužioca Kantona St.Gallen, piše tagblatt.

"Mogu potvrditi da se radi o našem klubu", rekao je Natal Schnetzer, predsjednik FC St.Margrethena koji se takmiči u 2. Regionalnoj ligi.

Predsjednik kluba izjavio je da igrači nisu igrali za plaću pa im nije bila neophodna radna dozvola.

Oni su u Švicarskoj nastupali za simboličnih 300 franaka džeparca mjesečno i plaćen stan, a boravili su na osnovu turističkih viza.

Svejedno su prekršili švicarske zakone zbog koji su prošle sedmice deportovani, a izrečena im je i zabrana ulaska u zemlju u trajanju od tri godine.

"Nismo imali nikakve finansijske koristi od njihovog angažovanja. Situacija od potpuno drugačija od one kad, recimo, vlasnik građevinske firme angažuje deset Bosanaca da nose cement na gradilištu. Uostalom, mi nismo tražili ove fudbalere nego oni nas", brani se predsjednik Schnetzer.

Vlasti nemaju razmijevanja za angažovanje fudbalera nacrno, štaviše, tužilaštvo najavljuje istragu i protiv fudbalskih funkcionera koji su dozvolili registraciju fudbalera bez odgovarajuće radne dozvole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije